Klasična linija
Pulec Sivi pinot
Pulec Sivi pinot


Suho in bogato vino, imenovano tudi aristokrat med pinoti, ki pa ni znano po močni aromi, vendar pa se v ustih čuti bogastvo in zrelost grozdja, kar nam pričara občutek svilnosti. Ponuja nam izrazito cvetico, ki spominja na cvetočo akacijo. Jagode so sivo rdečkaste barve, zato je opazen nežen navdih roza odtenka.


Priporočamo ga kot aperitiv in k raznim predjedem, bodisi mesnim ali ribjim.


Pulec Jakot
Pulec Jakot


Je kakovostno suho vino, slamnato – rumene barve, s prijetno in nevsiljivo aromo, ki spominja na vonj po mandljih in poljskem cvetju. V ustih je vino polno, toplo, lepo harmonično in nižje kislosti.


Priporočamo ga kot aperitiv, k raznim predjedem in k vsem jedem iz belega mesa.


Pulec Chardonnay
Pulec Chardonnay


Uživa svetovni sloves med belimi vini. Bogato vino, rumeno slamnate barve, polnega telesa in strukture. Njegova eleganca se odraža v prijetni sortni cvetici in harmoničnem okusu.


Priporočamo ga kot aperitiv, k hladnim predjedem ali k glavnim ribjim krožnikom.


Pulec Rumena rebula
Pulec Rumena rebula


Je avtohtona briška sorta. Vino je suho, slamnato rumene barve z zelenkastimi odsevi, harmonija kislin pa mu daje svežino in pitnost. Na nosu je vonj saden, ki se prepleta s cvetnimi aromi.


Priporočamo jo kot aperitiv, k predjedem, odlična je v kombinaciji z ribjimi jedmi.


Pulec Rumeni muskat
Pulec Rumeni muskat


Je rumenkaste barve s slamnatimi in zlatimi odtenki, zelo aromatično vino s prevladujočim muškatnim vonjem. V ustih deluje lahkotno, živahno in sveže, kar poudari njegovo aromo.


Priporočamo ga kot aperitiv, izven obrokov ali k raznim sladicam.


Pulec Merlot
Pulec Merlot


Je suho vino, rubinasto rdeče barve, nekoliko svetlejše od drugi rdečih vin. Zaznati je prijetno sadno cvetico, ki spominja na maline, robidnice in borovnice. V ustih je vino polnega okusa in bogato z lepim in prijetnim pookusom.


Priporočamo ga k vsem mesnim jedem in v kombinaciji s trdimi siri.


Pulec Cabernet
Pulec Cabernet


Je prepoznaven po izraziti rdeči barvi in med rdečimi vini uživa svetovni sloves, prav tako kot chardonnay med belimi. Nežna cvetica in sadna aroma, bogat in poln okus so lastnosti, ki odlikujejo njegovo eleganco in harmonijo.


Priporočamo ga k hladnim mesnim jedem, kot prijetnega spremljevalca k perutnini ali k zrelim sirom.


Pulec Rose
Pulec Rose


To vino je svetlo rožnate barve z rahlimi čebulnimi odtenki ter nežnimi aromami po jagodah, češnji in nežnimi zaznavami cvetja... V ustih je vino prijetnega, polnega okusa z lepo svežino in lepim pookusom.


Kot aperitiv, k solati s hobotnico, ribjemu karpaču, različnim solatam.


Metulj
Tel: 00386 (0)41 775 120
Email: info@pulec.com